Nazovite nas

+385 (0)95 2906 992

E-mail

kozmetickicentarloops@gmail.com

Zakazivanje termina

Preporučujemo zakazivanje termina

Što je refleksna masaža?

Refleksološke masaže razlikuju se na nekoliko načina od ostalih vrsta masažnih manipulacija. Za početak, fokusira se uglavnom na stopala, iako su ponekad uključene i ruke i uši.

Tehnike refleksne masaže usmjerene su na primjenu pritiska na određena područja tijela. Smatra se da su povezani s različitim dijelovima tijela, poput mišića, zglobova, kralježnice i organa. Refleksolog obično ne koristi ulje ili losion.

Postoji nekoliko teorija zašto refleksologija može imati pozitivan učinak na tijelo. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, tehnika može obnoviti prirodni protok energije (ili ‘chi’) kroz tijelo, vraćajući ravnotežu i smanjujući stres.

Druge teorije usredotočuju se na činjenicu da je tijelo podijeljeno u okomite zone koje su povezane s određenim točkama na stopalima i rukama. Znanstvenici su također dokazali da su unutarnji organi povezani s kožom živcima, dok neki smatraju da se uspjeh tehnike može pripisati ljekovitoj moći dodira.

Vrste i tehnike refleksne masaže

Tijekom tipične refleksološke masaže, refleksne točke na stopalu podvrgavaju se blagom pritisku. Kaže se da je svaka od ovih točaka povezana s određenim dijelom tijela, uključujući unutarnje organe. Cilj terapije je smanjenje stresa uz ublažavanje lakših tegoba.

Vaš iskusni terapeut može povlačiti nožne prste, masirati u svod stopala, masirati područje pete ili manipulirati vrhom stopala. Ovo je osmišljeno kako bi vam pružilo faktor ‘dobrog osjećaja’, ali ima za cilj ići i mnogo dublje od toga. Može osloboditi napetost koja se osjeća u cijelom tijelu, od tabana do vrha glave.

Refleksološke tehnike se osim na stopalima mogu provoditi i na rukama ili licu.

Koje su prednosti refleksološke masaže?

Mnogi ljudi koji su iskusili refleksološku masažu izvještavaju o općem osjećaju dobrobiti nakon tretmana. Opće je prihvaćeno da refleksologija može smanjiti bol i stres dok istovremeno poboljšava raspoloženje osobe koja se masira.

Druge poznate dobrobiti terapije refleksne masaže su široke. Klijenti su ovoj tehnici pripisali zasluge za jačanje imuniteta, poboljšanje probave, ublažavanje bolova u kralježnici i artritisa ili oporavak od prehlada i infekcija.

Dodatne prednosti refleksološke masaže koje neki navode uključuju vraćanje hormonske ravnoteže, povećanje plodnosti, rješavanje problema sa sinusima, pa čak i borbu protiv raka. U slučaju potonjeg, periferna neuropatija uzrokovana nekim tretmanima raka može se smanjiti refleksologijom.

Ostala poboljšanja uključuju opće tjelesne funkcije kao što su cirkulacija krvi, snaga mozga, metabolizam, rad živaca i eliminacija toksina.

Neki kažu da se svakodnevne tegobe kao što su artritis, glavobolje, bolovi u leđima ili simptomi menstruacije ili trudnoće donekle ublažuju nakon sesije refleksologije.

Medicinski stručnjaci tvrde da način na koji se živci stimuliraju tijekom refleksologije može potaknuti tijelo na samoozdravljenje. To je zato što tretman potiče cirkulaciju, a pritom šalje jasnu poruku središnjem živčanom sustavu koja djeluje poput poziva na buđenje.

Postoje li nuspojave refleksologije?

Ponavljajuće nuspojave refleksološke masaže uključuju osjetljivost stopala kao i blagu ošamućenost. Neki također izvještavaju o osjećaju pojačanog stanja emocija nakon tretmana.

Nuspojave refleksologije su rijetke i uglavnom su kratkotrajne. Sve u svemu, to je sigurna tehnika i prikladna za većinu ljudi. Za neke je ipak preporučljivo posavjetovati se s liječnikom prije nego što započnu liječenje.

To je osobito slučaj kod klijenata koji imaju problema sa stopalima kao što su atletsko stopalo ili infekcije, problemi s cirkulacijom, čirevi ili otvorene rane. Tko ima upaljene vene na nogama ili ima krvne ugruške, također treba postupati samo po savjetu liječnika.

Ostale kontraindikacije uključuju giht, epilepsiju, probleme sa štitnjačom i sve probleme s krvlju koji vas čine sklonijima krvarenju ili modricama, poput niskog broja trombocita.

Možete li dobiti refleksnu masažu tijekom trudnoće?

Općenito govoreći, odgovor je da, iako je neophodno obavijestiti svog terapeuta kako bi mogao donijeti informiranu odluku o tome je li sigurno liječiti vas ili nije.

Iz tog razloga neki su koristili refleksologiju u pokušaju izazivanja poroda. Ako želite ovo isprobati, trebali biste nastaviti samo uz odobrenje liječnika.

Maseri refleksolozi Loops centra koriste tehniku ​​s ciljem vraćanja prirodne ravnoteže tijela, poboljšanja funkcije uz smanjenje boli i stresa u procesu. Ako želite isprobati ovaj neinvazivni i opuštajući oblik tretmana, zašto ne isprobati refleksna masaža danas ?

Trajanje tretmana?

  • 45 minuta,

Rezervirajte svoj termin na naš telefon:

+385 (0)95 2906 992

Trebate li više informacija? Razmišljate li o ovoj usluzi? Ako imate bilo kakvih pitanja, možete nas kontaktirati putem naše kontakt stranice, rado ćemo vam pomoći. Uvijek je preporučljivo da nam prije početka ovog ili bilo kojeg tretmana kažete svoja očekivanja, sumnje ili bilo kakve nedoumice koje možda imate. Uvijek ćemo vas savjetovati što je najprikladnije u odnosu na vaše ciljeve.

Translate »
Verified by MonsterInsights