Nazovite nas

+385 (0)95 2906 992

E-mail

kozmetickicentarloops@gmail.com

Zakazivanje termina

Preporučujemo zakazivanje termina

Nakon masaže osjećat ćete se opušteno, krv će vam teći, a mišići bi trebali biti poput želea. Vaš maser će vam reći zašto je važno piti puno vode nakon masaže, ali možda ste u tom trenutku toliko opušteni da nećete u potpunosti prihvatiti sve. Htjet ćete zadržati taj prekrasan osjećaj nakon masaže koliko dugo koliko je moguće.

Što i kako “nakon masaže” kako bi osigurati produljene dobrobiti vaše masaže?

1. Preskočite kavu ili sok, uzmite bocu vode 

Masaža potiče vašu krv u cirkulaciju i počinje oslobađati nakupljene toksine. Dok vam terapeuti opuštaju mišiće, ti se toksini popuštaju i počinju se probijati prema vašoj jetri i drugim organima. Održavanje hidratacije prije i nakon masaže pomoći će u ispiranju toksina i otpadnih tvari koje vaša sada poboljšana cirkulacija pokreće kroz vaše tijelo. Kofein nakon masaže može biti kontraproduktivan za mišiće na kojima se upravo radilo. Dakle – ako pijete kavu, unesite kofein prije masaže. Voda (ili biljni čaj) pomoći će vam da se vaša novopokrenuta cirkulacija kreće odgovarajućim tempom i pomoći će vam da duže zadržite osjećaj “svježe masaže”. Pijte više vode nakon masaže nego što biste inače, kako biste osigurali hidrataciju koja će vašem tijelu biti potrebna za ispiranje novonastalih toksina.

2. Osjećate bol poslije masaže?

Vaš terapeut za masažu upravo je oslobodio vaše zategnute mišiće. Duboko ukorijenjena mišićna napetost često zahtijeva dubinski rad mišića zbog kojeg se nakon masaže možete osjećati pomalo osjetljivo ili bolno. Klonite se ledeno vrućih ili drugih proizvoda koji proizvode toplinu, mišići su već upaljeni nakon duboke masaže, toplina će samo još više upaliti mišiće. Najbolji način za liječenje bolnih mišića nakon masaže je nanošenje malo leda na to područje na 10-15
minuta kako bi se smanjila bol.

3. Nahranite svoje tijelo

Seansa masaže je poput pokretanja automobila autombalažom – samo što vi startate neke od primarnih sustava vašeg tijela. Nakon masaže vaše tijelo će pucati na sve cilindre i poželjet ćete si osigurati potrebno gorivo. Masaža, oslobađanje endorfina za “dobar osjećaj” potaknut će vas da osjetite prirodno uzbuđenje. Možda se također osjećate pomalo umorno, a možda vam se i vrti u glavi, uzmite nešto za užinu kako biste si dali dodatnu energiju.

4. Ostatak dana izbjegavate bilo kakvu fizičku aktivnost

Uzeli ste vrijeme u svom pretrpanom rasporedu i pronađite olakšanje. Osjećate se opušteno, mišići su vam opušteni. Najbolje je pustiti svoje tijelo da uživa kako se osjeća dajući mu priliku da se odmori. Ponekad je neizbježan povratak na posao ili na večeru s prijateljima. Toplo preporučujemo da svom tijelu i umu date malo odmora nakon masaže. Vaši su mišići upravo bili razrađeni i opušteni, kako biste izbjegli rizik od ozljede ili preopterećenja mišića, predlažemo da ostatak dana izbjegavate bilo kakvu fizičku aktivnost.

5. Jeste li isprobali kupku od epsomske soli (gorka sol)?

Čuda Epsomske soli (gorke soli) dobro su poznata već stotinama godina i, za razliku od drugih soli, ona ima blagotvorna svojstva koja mogu umiriti tijelo, um i dušu. Neke od bezbrojnih zdravstvenih dobrobiti uključuju opuštanje živčanog sustava, liječenje problema s kožom, ublažavanje bolova u leđima i bolnih udova, ublažavanje naprezanja mišića, zacjeljivanje posjekotina, liječenje prehlada i začepljenosti te izvlačenje toksina iz tijela. Jedan od najjednostavnijih načina za ublažavanje stresa i problema povezanih sa stresom je kupanje u kadi punoj tople vode s nekoliko šalica Epsom soli. Neke od značajnih prednosti Epsom soli uključuju: ublažava stres i opušta tijelo, ublažava bol i grčeve mišića, pomaže mišićima i živcima da pravilno funkcioniraju, pomaže u sprječavanju otvrdnuća arterija i krvnih ugrušaka, čini inzulin učinkovitijim, ublažava zatvor i uklanja toksine iz tijela.

Translate »
Verified by MonsterInsights