Nazovite nas

+385 (0)95 2906 992

E-mail

kozmetickicentarloops@gmail.com

Zakazivanje termina

Preporučujemo zakazivanje termina

Probiome Peel je tretman koji brine o mikrobiomu kože. Ako želite da vaša koža bude svjetlija i zdravija morate se informirati o važnosti brige o mikrobiomu vaše kože.  

Što je mikrobiom i zašto je toliko važan?

Mikrobiom je  ekosustav korisnih mikroorganizama  koji žive u vašem tijelu i bitni su za vaše zdravlje. Mikrobiom svake osobe je poput otiska prsta:  drugačiji je i jedinstven .

Mikrobiom  kože  bitna je komponenta kožne barijere. Ali njegove funkcije idu mnogo dalje:

  • Inhibira kolonizaciju patogenih agenasa. Kao i sve vrste živih bića, bakterije se međusobno natječu u kolonizaciji okoliša, a kada patogena bakterija želi zaraziti vašu epidermu, na koži će pronaći bakterije koje to naseljavanje sprječavaju.
  • Oni reguliraju  vaš imunološki sustav  tako da je u stalnom stanju pripravnosti.
  • Određuje miris vašeg tijela: bakterije koje čine mikrobiom kože imaju ogroman utjecaj na stvaranje mirisa tijela na temelju toga kako reagiraju na znoj.
  • Održavanje i hidratacija kože: film formiran od lipida prisutan je u epidermisu i omogućuje koži da uvijek ostane hidratizirana, čvrsta i zdrava. Kod problema koža postaje gruba zbog teškog zadržavanja vlage i gubi dio zaštitne funkcije. Zahvaljujući bakterijama, oni pomažu razgradnju lipida prisutnih na površini epidermisa i tako jamče da se ovaj hidrolipidni film uvijek održava u dobrom stanju. 
  • Zaštita od UV zraka: bakterije mikrobiote kože čine sloj na vašoj koži koji služi kao prirodna zaštita, djelujući poput kreme za sunčanje.

I zapitat ćete se zašto biste sve to trebali znati? Jer u zdravoj koži mikrobiom je stabilan i ispunjava svoje funkcije. Međutim,  mikrobiom se može destabilizirati. Ovaj gubitak ravnoteže u mikrobiomu naziva se  disbioza  i može biti uzrokovan vanjskim čimbenicima kao što su onečišćenje, toplinski šok, prehrana i stres, a uvjetovan je i genetikom.

Rezervirajte svoj termin na naš telefon:

+385 95 290 6992

Trebate li više informacija? Razmišljate li o ovoj usluzi? Ako imate bilo kakvih pitanja, možete nas kontaktirati putem naše kontakt stranice, rado ćemo vam pomoći. Uvijek je preporučljivo da nam prije početka ovog ili bilo kojeg tretmana kažete svoja očekivanja,

Translate »
Verified by MonsterInsights